Хуманитарна организација "Св. Спас"


Хуманитарната организација на скопската православна епархија при М.П.Ц- ОА "Свети Спас" има за цел да им помогне на сите луѓе на кои им е потребна помош, без разлика на вера, националност, политичка определба и т.н. Помошта се состои во храна, хигиенски производи, обувки, реновирање и изградба на домови, помагање за собирање средства за операции и т.н. Оформена е со благослов на Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан и засега им помага на преку 350-тина семејства на кои што континуирано, секој месец, им носи храна, хиг. производи, облека и т.н. Наши помагачи во хуманоста се: ЗЕГИН, АВИЦЕНА, АНАКОМ, РУДИНЕ ММ, ПЕКАБЕСКО, КАРГО ЕКСПРЕС, ГУЛФ ОИЛ, ЗДРАВЈЕ РАДОВО, VOD SOLUTIONS, АЛКАЛОИД, РАДЕ КОНЧАР СЕРВИС, РАДЕ КОНЧАР ТЕП, ОЛИШПЕД, ВС ПРОФЕСИОНАЛ, МЛЕЧЕН РЕСТОРАН АНТОНИО, РЕСКОМ РЕСЕН, MILANBS BLAZE TRANSPORT, СЛАТКАРНИЦА КАРМЕН, ЗИМ-08, ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА, ТОБАКО ЛИЧЕ, Сузана Павловска, Дејан Докулевски, Наташа Церековиќ, брат Ивица, Виктор Наумовски, Благоја и Маргарита Ивановски, Ана Николовска, Дарко Јосевски, Александар Тренковски, Влатко Серафилоски,Перица Пеце Стојановски, Антонио Велковски,... мноштво анонимни браќа и сестри, како и сите храмови и свештеници од Скопската Православна Епархија, а секако мора да ги споменеме и луѓето кои секој месец одвојуваат од своите скромни примања за да им помогнат на социјално загрозените браќа и сестри.

 

mk_MKMK